2010-es közgyűlés

A zentai KKT 19. ülése

Szent István szoboravatás

BejelentkezésÉTEL-ITAL-SZÓRAKOZÁS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Friss hírek, események
Tisztújító közgyűlését tartotta a Magyar Polgári Szövetség adai községi szervezete Nyomtatás E-mail
2011. március 15. kedd, 08:01

altNyugodtan mondhatjuk azt, hogy a nemzeti öntudat egyenlő a Magyar Polgári Szövetség nevével fémjelzett vajdasági magyar pártra. Ezt azért is lehet így kinyilatkoztatni, mert a párt legutóbbi adai tisztújító közgyűlése mind erre alapként szolgált. Ezen esemény létjogosultságát Sass Tamás a szervezet alelnöke meghívására Adára látogató magyarországi vendégei is adták, akik beszédében mindenképpen ideológiáktól mentes, egy nemzeti értékrendekkel bíró vajdasági szervezet és követői, mint határon túli magyarok felé felelősségvállalással is tartoznak.  Minden felszólaló jobbító, újító szándékkal próbálta magát a maga módján képviselni az emelt szintű, egymás megbecsülésén alapuló, lakossági fórumon.

 A magyar Hymnus eléneklése után, nyitóbeszédében Sass Tamás a következőkről beszélt:

- A mögöttünk hagyott év rávilágított létjogosultságunkra, amely magába foglalta az egyenlő emberi jogok megvalósítását, egyben maximális toleranciát, a mások iránti megbecsülést tanúsítva, kivívva mégis a nemzetünket megillető, a jogállam által létező, többpárt rendszeren alapuló, nemzeti kisebbséghez való jogot.

 Az MPSZ megalakulásakor alapszabályzatával legitimmé és mindenki számára hozzáférhetővé tette célkitűzéseit. Soha nem rejtettük véka alá, hogy minden megnyilvánulásunk a kapcsolatok megteremtésén, azok fenntartásán alapul, a különböző civil és egyéb szervezetekkel, intézményekkel, úgy az anyaországban, mint Szerbiában ill. más, külföldi országokban, ahol a magyar nemzeti kisebbség számára léteznek pályázható támogatások és egyéb előnnyel járó privilégiumok.

Annak érdekében, hogy érdemesek vagyunk a magyar összetartásra, úgy, mint az anyagi, kultúra, tárgyi emlékeinek megőrzői, 2006. augusztus 20-án a moholi római katolikus templom udvarában Szent István szobrot avattunk. Szent István érdemeit hosszasan lehetne ecsetelni, de a félreértések elkerülése érdekében, őfelsége keresztény tevékenységét helyezném előtérbe.

Bővebben...
 
További cikkeink...
« ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 9